Mobiililaitteet ja –tietoturva 2017

Mobiliteettiin liittyvä tietoturva on organisaatioille vaikea asia. Vain vajaa 20 prosenttia kokee kaikki tietoturvaan liittyvät asiat olevan hallinnassa.
Organisaatioiden käytössä olevien älypuhelinten alustojen osuudet ovat muuttuneet oleellisesti. Windows Phone-alustan osuus on pudonnut dramaattisesti vuodessa.

Julkaistu:
02.11.2017
Analyytikot:

Toni Nygrén

Gartner on selvittänyt mobiililaitteiden alustojen osuuksien jakaantumista, mobiilin tietoturvan tilaa sekä mobiililaitehallinnan etenemistä suomalaisissa organisaatioissa.

Liiketoimintavastaajista 32% uskoo mobiilitietoturvan olevan kunnossa kun tietohallinnosta vain 12% luottaa nykyiseen ratkaisuun. Windows Phone-alustan älypuhelimet poistuvat myös yrityskäytöstä kovaa vauhtia, mikä aiheuttaa epätietoisuutta uusien alustastrategioiden myötä tietoturvassa. Halutaan perehtyä kunnolla Android- sekä iOS-alustojen tietoturvaominaisuuksiin.

Tiedonkeruu toteutettiin web-kyselyinä ja puhelinhaastatteluina kesä- ja elokuun 2017 välisenä aikana. Tutkimukseen osallistui kaikkiaan 159 organisaatiota.

Ota yhteyttä

Sisällys:

Tutkimuksen taustaa
Keskeiset havainnot ja johtopäätökset
Suosituksia palveluntarjoajille
Mobiilitietoturva
Alustat ja laitteet
Taustatietoja vastaajista